...

Grattis Charlotte!

Läser på eurodressage.com att det händer saker i stora världen:

Triviant Sold to Charlotte Haid-Bondergaard

10_wcf_rath_triviant_1750

Matthias Rath's second Grand Prix horse Triviant has been sold to the Swedish Grand Prix rider Charlotte Haid-Bondergaard. The 10-year old Dutch warmblood gelding by Olivi x Saluut will continue his competition career for Sweden.

"We decided to let Triviant go because we want to focus ourselves fully on Totilas and concentrate on the upcoming challenges," said Klaus-Martin Rath, who is married to Triviant's former owner Ann Kathrin Linsenhoff. "Triviant is an excellent horse with a big future at Grand Prix level. We wish him and his new owner and rider lots of success."

Linsenhoff acquired the 2000 born Triviant for 400,000 euro at the PSI Auction in December 2005. Matthias Rath qualified the sympathetic bay gelding for the 2010 World Cup Finals in Den Bosch, where they finished 8th with Triviant's tailor-made freestyle "Rhapsody in Blue".

Photo © Astrid Appels

 

Här hemma har det också hänt en del. Jag har varit på domarkurs i Hässleholm med Prix St. Georg-domarna för Lars Andersson. Jag har dömt säsongens första MA i Lidköping och i helgen har Traudi Björling varit på besök. Rebus har skött sig så bra som man kan begära. Vi har börjat jobba lite med skolor och förvänd galopp och det känns fint. Skönt att få en avstämning och ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Vi har även hunnit med två sadelprovningar och efter många vändor i olika sadlar och en del vånda har jag nu tagit beslutet att beställa en sadel av märket Childeric. Det är Rebus som har valt, han visade tydligt att han trivdes med denna sadel, allt blev så himla lätt. Underbar känsla!

 

Till helgen skall Trixie träna för Elisabeth Engnäs och sedan är planen att vi ska ge oss ut och starta :-)



..




Elisabet Engnes.
Domarkollega till mor och moster.

En stallkompis har köpt en uppfödning av henne och så väcktes intiativet att ta hit henne som gästtränare!
Hon har dömt mig och Charlie några gånger (längesen nu!! 2004..) så jag vet mycke väl vem hon är och gillar henne även om jag aldrig tränat för henne tidigare... Så debut idag!


Gick in och joggade fram busen i 10 minuter för att sedan möta E i ridhuset.
Kände igen mig gjorde hon också.
Och visst är jag lik min mamma..
Kan du berätta lite om hästen!?


Anledningen till mina goda minnen..

2004 åkte jag och moster runt med våra helsyskon (Chapman-Brabant) på diverse olika tävlingsplatser... Min sista säsong som junior fick ut även henne på tävlingsbanan igen! I Sveriges södra delar stötte vi på E första gången i Åstorp (tror jag) där jag fick 64.33% i LA:4...
Okej resultat, men inget att hänga i granen.

En månad senare dömde hon oss i samma klass men i Laholm. Ironiskt nog hade jag samma poäng (och därmed samma procent!!) men var med denna ritten mindre nöjd än gången innan..

Två veckor efter detta, är jag och moster i Perstorp och tävlar, LA:5 och LA:4, och vem dömer inte den sistnämnda klassen!!!?
SÅKLART!!! E, igen.

Jag red först och kände mig nöjd med min ritt! Bävade dock lite för resultatet, eftersom det de senaste gångerna varit samma för denna domare... När jag dessutom hade en liten svacka och inte tyckte det giock så bra inne på banan.. Gissa om jag blev glad när jag hämtade mitt protokoll och nääästan fått 70%!!!?
Detr roliga slutar inte där...

Moster skule oxå in på banan och nu var det min tur att aggera hästskötare åt moster och hjälpreda på framridningen...
Jag vet inte riktigt vad som hände där, den gången på sklutet av säsongen 2004, men jag och moster hade hamnat på exakt samma poäng!!! Våra små helsyskon hade båda fått 69,03% och fick var sin gul rosett...

 

Så att träna för henne idag...när nervositeten släppte och jag kunde fokusera på Rebus till fullo (tog kanske 2 minuter..) så gick de jättebra!!
Fick igång hans bakben lite mer, övade övergångar, stora bakdelsvändningar, skänkelvikningar, ryggning, ..... När han blev kvickare för mina hjälper och svarade snabbare blev han så jääädra FIN!!!!

E tycker vi hgar en käck häst med goa bakben och dagens lektion (Tack Mamma!! för sponsringen) så känns det som jag kan tänka mig göra det igen... :)

 


...

Gissa vad Rebus fick i julklapp???
Det bästa som finns är mat. Därnäst att hänga lite i gången å vara social. Hovslagaren tror att Rebus kanske har DAMP... Vi föredrar att kalla det charm :-)

..



Lovar återkomma med uppdateringar till helgen!!



RSS 2.0