Den sista soliga tisdagen i september...

Solsken och tisdagsträningar, ser fram mot taktmässiga övergångar och lösgjorda hästar i paddocken hela kvällen.
Laddar med ytterligare en titt på seminariet i Warendorf i början av september. En perfekt illustration av begreppet crème de la crème inom dressyrvärlden. Idel ädel dressyradel på absolut toppnivå. Samt usel engelska :-) För er som ännu inte upptäckt Clip My Horse vill jagvarmt rekommendera nedanstående länk, titta ofta!

Ikväll skall Liselotte, Jessica, Eva, Kristina och Rebecka träna på Hagelyckan. Ser fram mot fasta sitsar och mjuka händer!
Referat från helgens domarkurs på Grevagården följer...

Måndag igen! 21/9

Förra veckan gick långsamt! Sjuk med minimal nivå av svettig ansträngning. Ingen träning och bara promenader med Rebus. I tisdags släpptes han ut i stora hagen med de andra vallackerna. Trots att det gick lugnt och städat till, så kom han in med en spark på ett bakben. Ergo stillsamma promenader i veckan...

Söndagen kom med solsken och unghäst-kval i Billdal. Jag hade förmånen att få döma förklassen som gick i LB. Fina unga lovande hästar i lite varierande form och grad av lösgjordhet.

Resultat finns på:
http://www.billdalsridklubb.com/resultat20sept09.html

Därefter lite ridning på Hagelyckan. Rolex var som vanligt samarbetsvillig. Hans matte Liselotte som både är samvetsgrann hästägare och flink vid datorn filmade och här kan man nu njuta av rytmisk galopp :-)

http://www.youtube.com/watch?v=b8B0MFBf_CI

I eftermiddag har jag golftävling och i övrigt blir det en vecka med träningar som vanligt. På fredag kommer Nina K till Hagelyckan och jag hoppas att Rebus är ridbar till dess. Till helgen är det domarseminarium i Skövde.

Premiärträningen för Nina i bilder 13/9

4-årige Rebus och 3-åriga Rut delade på lektionen. Vi fick göra flera bra övningar, t ex att trava framåt på långsidan. Bryta av till skritt före hörnet. Rida ut i hörnet för att få lite böjning och trava ut ur hörnet. "Ett snällt sätt att börja med halvhalter" sa Nina. Å tänk att det kan vara så trångt att få till 4 serpentinbågar i trav på en så stor bana???

Även i galoppen skulle korrekta hörnpasseringar ridas. Och hörnen användas för att fånga upp längningar, speciellt i galopp. Fattningarna är inte alltid helt i balans ännu. Ena varvet är påtagligt lättare för båda hästarna, dock inte samma varv för båda. Både Rebus och Rut skötte sig som synes exemplariskt!

Bra uppslutning under Rebus premiärträning tillsammans med Rut. Jessicas syster Catrine var med för att fotografera de duktiga hästarna och Trixie för att filma. Två superduktiga babishästar där både ryttare och hästar var ganska varma efterpå.




Samtliga foton tagna av Catrine Hofbauer



Allt har en första gång, Rebus



Mamma vart inte riktigt kry idag och jag följde med ut till Rebus, som är en fröjd att hantera!!




Promenad efter gårdagens Nina-träning, svetten bara rann under benskydden..  
Trevlig häst med utvecklingsbara gångarter som från början är goda! sa hon

             





Måste säga att han är väldigt duktig den lilla Babisen! Ganska försigkommen
(tar för sig av grannens ensilage som nu blivit flyttat..) 

            



och idag stod vi i spolspiltan liten liten stund och blev lite blöta på frambenen...

Promenad iaf och lite miljöträning längs vägen. Två skällande rottisar (Rotweilers) va väääldigt läskiga, men förbi kom vi, sakta men säkert. Efter promenaden assisterade mamma lite när vi hälsade på vattenslangen igen, denna gången den som ligger ute. Att spola frambenen går bra, även om det ÄR läskigt och svårt att stå stilla!! 
Men bakbenen, HUH! Tror han kommer bli lätt att trampa framöver, kvicka höga lyft och en spark bakåt. Men duktig är han!! =)
                

Sedan bar det för Rebus ut i den stoooora hagen. Benny (som han gick med i går) och Rolex & Tango. Inget vidare liv vilket känns skönt inför morgondagens utsläpp, med ALLA hästarna.

        

   
Som sagt, inte så hektiskt....           

Mer fart än såhär blev det inte... =P                                             









Torsdag 10/9

Veckan har gått fort- som vanligt!

I helgen
hade Mölnlycke RS tävlingar på Strömma. Lördagens lokala tävlingar för häst och ponny var regniga men det goda humöret höll i sig. Blöta hästar och ambitiösa ryttare lyckades ändå prestera en hel del fina ritter. Söndagen bringade solsken och fortsatt gott humör. Fina ponnyprogram på förmiddagen och DM för juniorer och seniorer till häst på eftermiddagen. Dömde dessa klasser tillsammans med Eva Axelsson och vi var genomgående jämna. Grattis till domarkollegan Lotta Centergran som vann MB:5 och tillika DM med n jämn och fin ritt i stadig form på ca 66%.

Komletta resultat finns på http://annasridcenter.se/etomite/index.php?id=129




En viss uppståndelse bland hästarna väckte skolans glada grisar, som inte tog nån notis om uppståndelsen runt omkring.


I tisdags hade jag träning på PRK där Cia och Julia återupptog träningen efter sommarvilan. Fräscha hästar och glada ryttare, härligt! På Hagelyckan red jag Rolex som alltid är lika positiv och arbetsvillig. Rebecka tränade sin vackra ponny och hade filat på hemläxan.

Igår körde vi ner tlll Flyinge för att hämta hem Rothschild. Solsken och högsommarvärme i Skåne, underbart! Hemfärden tog 4 timmar och R uppförde sig exemplariskt. Hoppas det håller i sig...



Rothschild redo för ritt i padocken i solskenet. Får syn på hunden Oscar och vill hälsa...



Äntligen september

Så var det gjort!
Nu har jag suttit på babishästen Råttan efter betet. Vingligt och med ungefärlig styrning... och med röda gummistövlar! Notera säkerhetsremmen om halsen...


Mobilkamerafoto av Katharina Lindh

Igår tittade jag på blandad bra och inspirerande ridning i Flyinge och Kamikaze-red själv i vad som kändes som full fart på lilla vingliga babisen. Bjudningen lyser ännu med sin frånvaro och det är ganska mycket ettrig drivning, utan att kunna riktigt styra mer än ungefärligt. Mycket avslöjande var jag själv har min vikt och balans, försöker styra åt ett håll men hästen går åt ett annat, bara att följa fyrkanten i väster galopp är ett litet äventyr och hörnpsseringar är alls ingen självklarhet.

Såg därefter en pampig 4-åring efter Rubinrot som trimmades inför gångartschampionatet, den såg så färdig ut i kroppen och gick i en ganska hög form. Tuff ridning med längningar och samlad galopp på liten volt i hörnet med mycket understöd av spöet. Vet själv inte riktigt om det är så jag vill rida (ännu), med höga krav och lite utrymme för misstag. Kanske behöver man ge hästen tid att hitta lite glädje i arbetet innan kraven höjs på slipande av detaljer och allmän disciplin. Eller så är jag för naiv och idealistisk som tror att jag skall kunna leka fram ett bra resultat. Framtiden får utvisa....

Betraktade även Susanne Gielen som med sedvanlig mjukhet red fin mörkbrun okänd hingst i stora ridhallen. Solsken, lite shopping och lunch avslutade vistelsen i Skåne för denna gång.

På eftermiddagen for jag upp till stan och hade träning för Jenny och Mia i Partille. Glad att se att de inte legat på latsidan under sommaren. Sdan vidare till Hagelyckan för att rida lite på Rolex, lite stel efter sommarvilan men som vanligt ridbar och positiv. Och efter morgonens unghäst-äventyr uppskattar jag än mer att kunna styra mer än på ett ungefär och dessutom kontrollera tempot. :-)

Imorgon torsdag blir det träningar i Eskilsby.

RSS 2.0