..

Trauditräning


Mamma har fullt upp med plugg och tentor så jag rycker in för uppdatering :)

Gårdagen bjöd på Trauditräning där jag var med och höll i kameran.
Rebus skötte sig och såg fin och avslappnad ut! Ekipaget övade lite skritt/trav-halt och sidvärts i trav. Lite jobbigt i början innan det lossnade men kul se att han såg så fin ut och hela tiden nöjd, med avslappnade öron och skum i munnen..

Mamma stannade kvar och kollade lite på Eva som tränade på Mogge efter medans jag skrittade av(!!) Rebus en sväng ute innan mamma slöt upp med Oscar utanför ridhuset och vi gick tillbaka till stallet..
Tror det var andra gången jag satt på Rebus sen jag kom tillbaka från resan i maj, och inte omöjligt att det nästa år kommer bli mer då Carro (som vart medis..) flyttar upp till Sthlm för plugg..


Bjuder på en bild på Carro & Rebus som hoppade 120 på sista hoppträningen :)

Bild från Carros FB
Lägg till bildtext


...

Oj vad det slarvas!


Med bloggandet, alltså. Det har varit hektiska veckor i höst. Förra veckan var jag i Skåne på tränarkurs. Två dagar i en iskall manége på ett tjusigt slott utanför Sjöbo. Tyska Cornelia Endres spred sitt kunnande och instruerade på oefterhärmlig engelska. Fantastiskt inspirerande och lärorikt.

Mest imponerade en tränarkollegas 13-åriga dotter på en tysk ridponny. Hon både red föredömligt och hade lärt sig ridtermerna på engelska varför hon inte hade några problem att förstå och genomföra instruktionerna från Cornelia.

Flera elever som red under clinicen verkade tyvärr helt oförberedda och överraskade över att undervisningen var på engelska. Pinsamt att inte förstå instruktioner inför publik! Varför inte förbereda sig eller avstå? Och inte heller så givande för oss tränare som betalat en hel del för att titta på...

Varierande hästmaterial, både i ålder och förutsättningar och olika ryttare med olika kompetens. Alla väl matchade av Cornelia som har förmågan att fokusera på grundproblemen och entusiasmera men inte ge sig innan hon uppnår vad hon förutsatt sig.

Kul att träffa kollegor under avspända former och få ny input. Att nörda ner sig i ridtekniska detaljer och få tips såsom att "vicka på yttre sittbenet i upptagningarna" eller "lägga mer vikt i stigbyglarna i piruetten till vänster"... Trevligt att bo på Sjöbo Gästis och njuta ljuvlig middag med ett glas rött och få bli varm igen. Hemfärden i snöstorm tog lite tid men gick bra, mycket tack vare kompetent chaufför, tack Carina.

Efter Skåne väntade Stockholm och de ärliga Globen-tävlingarna. På fredagen var det öppen clinic kommenterad av den alltid välformulerade Erik Lette. Enfröjd att skåda toppekipage på banan samtidigt och få möjlighet att jämföra lite vardagsridning. Lyste gjorde Tinne Wilhelmsson som enda ryttare som red på träns. I en ganska öppen form, helt utan tvång och med sedvanlig härlig mjukhet, lätthet och schwung red hon Favourit, som knappt blev svettig, genom hela GP´s alla rörelser.

De holländska ryttarna som ligger i världstoppen har alla samma tränare och kunde lätt identifieras på en distinkt form med kort stångtygel och nosen mycket nära bringan. Trist att se men tydligen effektivt. Tyskarna rider som vanligt distinkt och stringent men inte med någon annan tydlig gemensam nämnare. Dessutom några för mig okända ryttare från bl a Norge. Genomgående syntes lika mycket spänning hos hästarna som lösgjordhet, vilket understundom tycks premieras lika högt av domarna i GP.

Unghästarna gjorde upp i LA och MB och vann gjorde ett danskt ekipage, ett sto med Donnerhall-blod som bar sig i en fantastiskt fin balan följt av danske ryttaren Mads Hendeliowitz på tysk häst. Utländskt i topp med andra ord. Edward Gal höll clinic, finfina hästar, 4-åringar som såg ut som 7-åringar, väl visade. Därefter mer utbildade hästar med mer detaljfokus på viss rörelser. Proffsiga ryttarinnor rakt igenom. Edward lyckas vara både instruktiv och charmig trots språkföristringarna och såg glad ut i efterdyningarna av Totilas-affären.

Mer om Totilas och hans nye ryttare Mathias Tath på youtube (Klicka på länken nedan)
http://www.youtube.com/watch?v=hpdDvTh-A7k

På lördagen var det en GP som vanns föga förvånande av Parzifal. Söndagens kür likaså men min favorit var Anki som hade ett utomordentligt magiskt program där det verkligen hördes på musiken vad hon red för rörelser. Sista tävlingen på Painted Black, sas det, då han är såld och skall gå vidare till ny ryttare. Även Patrik gjorde en fin mjuk uppvisning men stundtals i för låg form vilket domarna noterade.

Minna Telde avstod sin plats till förmån för Kristian von Krusenstjärna på Biggles eftersom Minna är gravid.
Resultat och aandra spännande nyheter finns att läsa på (Klicka på länken nedan)
www.stockholmhorseshow.com

Som vanligt vid Stockholmsbesöken är det högt tempo och det skall hinnas med mycket mer än bara vackra hästar och exceptionellt bra ridning. Denna gång hann jag både shoppa lite och dricka bubbel i trevlig sällskap på lokal. En alltigenom supertrevlig helg! Enda smolket var hemrsan med X2000 som tog betydligt längre tid än vad som utlovats. Sä jäkla trist.

I veckan har jag ridit på Mogge, som sköter sig prima som vanligt, och på Rebus som vilat lite på lagrarna. Helgen bringar stalltjänst och spånbals-lastning.

På måndag blir det Carin-träning och till helgen kommer Traudi.



RSS 2.0