post Falsterbo

 Veckan i Falsterbo är förbi och även Laholm har haft sina årliga mastodonttävlingar med allt från lätt till svår klass. Såg både 5- och 7-åringar i Falsterbo samt öppen framridning för GP-ekipagen. Vilken resa i tid och träning på bara en eftermiddag, fantastiskt! De yngre hästarna var oerhört rörliga och påfallande höga i formen med lätta framdelar. Minna i topp i 5-årsfinalen, föga förvånande.

I 7-års semin
var det tätt mellan segrande Roosevelt och danska tvåan Rush Hour. RH rids av nye beridaren Sune Hansen på Blue Hors, som tagit över efter Andreas Helgstrand som startat eget. (Hörde spekuleras vid framridningen att det är rusning efter att betäcka med RH vilket har resulterat i att fertiliteten är låg, kanske på grund av att de affärsinriktade danskarna spätt ut seminen...) I finalen var ordningen den omvända. Båda hästarna var fantastiskt fina och klarade serier och piruetter galant, det krävs en hel del av en blott 7-årig häst för att felfritt gå en Pris st.Georg. För att inte tala om ryttarinsatserna...

Roligt att lyssna
på kommentarerna i radion. Verserade domaren Magnus Ringmark tillsammans med initierade ryttare (t ex Nina B, Rasmus B) avhandlade ekipagets förtjänster och eventuella tillkortakommanden i varje uppvisning, vilket gav upplevelsen en extra dimension. Dessutom framgick att enigheten i bedömningen inte alltid var hundraprocentig. Inte ens på denna nivå...

Den öppna framridningen för GP-ekipagen, som ägde rum på tävlingsbanan senare på kvällen, var minst lika intressant. Ekipagen var inte identifierade med numerbrickor eller dylikt, utan fick kategoriseras utifrån ridstil: Holländarna rider sina hästar generellt med lite kortare halsar och med underskänklarna rakt ut. Danskarna var lite svårare att identifiera och polackena red mjukt och likaså svenskarna. Tinne visade sin nya förmåga, 10-årige Favourite från Tyskland som gick precis sådär mjult som Tinnes hästar plägar. Peter och hans adepter red precis så fartigt som de brukar med en del publikfriande åthävor precis framför läktaren. Patricks Scandic imponerade med kraftfull passage och Patrick gav en lättsam intervju från hästryggen. Scandic är för övrigt fallen efter Solos Carex som startade GP under Tinne, morfar heter Amiral som startat åtskilliga GP-klasser med både Kyra och Peter i sadeln (dock inte samtidigt). Snacka om prestationsavel!

Sammantaget var det en låång dag i Falsterbo som gav mersmak och inspiration. Se resultaten:
http://falsterbohorseshow.se/se/tavlingar/start-resultat/

Filmade lite på spektakulära ekipage med mobilen, upphetsningen kan ge en lite skakig hand och tveksam bildkvalitet men ger ändå en liten hint om hur storslagna ekipagen faktiskt var:



Anna Svanberg, Impuls:


Ebba von Essen, Wennica




Jan Brink, Roosevelt


Minna Telde, Hohenstaufen II



Sandra Sterntorp, Greetings



I Laholm
hölls tävlingar från lokal till nationel under hela veckoslutet. Gästerna var långväga; både från Stockholm och övriga nordiska länder. Nya utebanor gav möjligheten att sitta på en bänk i solskenet och se båda banorna och framridningen samtidigt- mumma för en dressyrälskare!

Såg delar av SB:1 och Int 2 samt PstG. Många fina mjuka ritter på spänstiga hästar. Lyste gjorde Jennie Larsson från Lövsta på vackra danska fuxen M Höjris som låg stadigt kring 70% i alla sina starter. Gåshud!

Se resultaten:
http://www.laholmsrf.se/filer/dokument/Resultat/re_090722-26.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0