Valborgshelgen som gått

Helgen som gått innebar en skriande brist på festiviteter för undertecknad. Men en himla massa dressyr på små och stora hästar.

Mjukstartade i torsdags med lite eftermiddagsträning på Hagelyckan och på Partille RK. Både Liselotte, Mia och Cia skötte sig som vanligt föredömligt.

I fredags dömde jag Bohuscupen för ponnies på Råda ridklubb, vilket måste vara en av de vackrast belägna stallen i Sverige. Standarden var som vanligt ganska varierande med ett halvt dussin ekipage som toppade kring 70%, vilket måste anses som ganska bra. Tävlingarna var som alltid välarrangerade med solsken, flinka funktionärer och god mat i fiket. Dessutom fick jag en snabbkurs i hur man hanterar ett mixerbord :-)

Lördagen bringade regional dressyr för häst hos Gäseneryttarna, ännu en fantastiskt belägen privat anläggning i skogarna utanför Ulricehamn. "Tag höger mot Öra" löd vägbeskrivningen. Bara en sån sak! I pausen kommer en ryttare och påpekar försynt att medellinjen inte kändes helt rak vilket föranledde kontrollmätning. Det visade sig att observationen var korrekt vilket innebar att vi fick flytta den stora trailern för hand till ny position i linje bakom C.
Alla som har flyttat en boogietrailer för hand i en nyvattnad paddock vet att det tarvas viss beslutsamhet.... I LA:1 briljerade flitiga ryttarinnan och tillika veterinären från Kungsbacka med seger på knappa 75%, en ritt som nästan gav rysningar. 

I MsvB:1 försvann ett ekipage ut från banan mitt under uppvisningen, lite förvånande i en klass av den svårighetsgraden. Genomgående verkar många hästar lite missnöjda i munnen av kandaret och upptagningarna lyser förfärande ofta med sin frånvaro. Bra att de lättare medelsvåra programmen kan ridas på träns, en möjlighet som fler ryttare kanske skulle kunna ta vara på. Många fina hästar vilket lovar gott för den fortsatta säsongen.
 Ännu en lång dag som präglades av solsken, fina ekipage och föredömlig matlagning...

På söndagen begav jag mig igen till Gäseneryttarna (Öra!) för att döma ponnies, ännu en lagtävling i LC. Många fina ritter även här, bl a av en välriden Fjordhäst. Toppekipagen låg också här kring 70%. En liten social bonus i sista klassen, i form av en kompetent sekreterare, tillika tränarkollega och även överdomare, gav flera sköna skratt mellan ritterna.

Efter tre långa dagar fyllda av dressyr,  koncentration och glädje var det skönt att komma hem till stan och få några hästlediga dagar innan onsdagens träningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0