Novembermåndag 23/11

De sista dagarna har regnet öst ner. Hagen är lerigare än någonsin och livsandarnas sprittande är inte så påtagligt. Dessutom har jag varit lite klen men börjat rida lite försiktigt efter rygg-ontet.

I fredags hade vi sadelprovaren på besök på Hagelyckan. Nyttig miljöträning för lille Rebus när manégen plötsligt var belamrad med filtar på vilka det låg sadlar, samt lite annan främmande parafernalia. Resultatet av klämmande och provridning blev att Cobran farit på omstoppning. Lördagens ridning blev lugn, jag var febrig och klen och Rebus lite trött efter strapatserna. Söndagens träning blev inget vidare. Rebus var stirrig och ofokuserad, jag matt och febrig. Usel kombination! Idag red Trixie och det såg mjukt och fint ut. Formen blir stadigare och när han slappnar av är han ljuvligt ridbar och mycket mer liksidig än någon av de tidigare unghästarna.

I morgon tisdag tränar Åsa och Liselotte på Hagelyckan och på torsdag rider ponnyflickorna i Eskilsby.
Grattis till Olivia som fått sin första 8:a! Och till Louisa som fått stabila 7:or på vägar och korrekthet! Detta vid start i LC och LB vid förra helgens klubbtävling i Torslanda.
Kul!!!

Till helgen är det årliga dressyrtävlingar i Globen och yours truly är naturligtvis på plats. Återkommer med rapport om högt och lågt som tilldrar sig i huvudstaden, såväl i som utanför arenan...

Tittar lite på Youtube och hittar finfina instruktiva och inspirerande klipp. Dels från en amerikansk clinic med Steffen Peters, som ger ett mycket kompetent och sympatiskt intryck. Letar vidare och hittar klipp från Aachen där SP genomför en fantastisk kûr med svårigheter och övergångar av sällan skådat slag. (Från galoppiruett direkt in i piaff.)

Se och njut! Behöver jag berätta att detta var klassens segerritt?



Jämför med Anky van Grunsvens kür, som renderade en andra plats, i Aachen. Herrejisses!



Och tredjeplacerad blev ytterligare en skicklig holländare: Hans-Peter Minderhoud, som vi med glädje minns från en clinic i Flyinge för något år sedan. Underbart!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0