Hösten här på allvar! Torsdag 22 okt

Jaha, då var det snart vintertid igen och det totala mörkret lägrar sig över norden.. Pannlampan på!

Förra helgen var det domarkurs i Falkenberg och jag blev äntligen färdig Prix St. Georg-domare! Många fina ekipage deltog under helgen, bland annat från Danmark. Inspirerande och lärorikt. Vi tittade gemensamt på PstG och SB:1 som blivit svårare med högre krav på piff och puff, saxen och ettorna. Nyttigt att titta och få kommenterat högre klasser, vilket ger nya perspektiv på de lägre. Det finns säkert en grund till att LA-domarna tenderar att vara petigare och strängare i sina bedömningar än de domare som dömer högre klasser. Någonstans på vägen lär vi oss att se helheten på ett nytt sätt istället för att grotta ner oss i detaljer, vilka inte alltid är avgörande för slutresultatet. Men inte blir det lättare precis.
I veckan har det tränats en del; Välkommen Åsa som är ny elev på Hagelyckan. Cia gjorde ett första besök i vår stora fina manége i tisdags, nyttig miljöträning. Kristina hade enligt egen utsago vilat sig i form, Eva tränade trots snuva och Jessicas häst hade benen fulla av spring.
I partille har Jenny trimmat inför planerad programridning, och Mia som fick kryssa mellan vattenpölarna i paddocken. Även Anki har tagit tag i träningen igen efter en långsam igångsättning efter sommaren.
I eftermiddag tränar ponnyflickorna i Eskilsby. En sorgsen tanke till Johanna som beslutat lämna bort sin ponny, som inte varit riktigt kry på sistone.
I helgen kommer både Nina och Traudi till Hagelyckan, så jag kommer ta chansen att förkovra mig från läktarplats.
Hittade en intressant artikel i Hippson om en unghästclinic på Flyinge, se

http://www.hippson.se/cldoc/36576.htm

för fullständig artikel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0