...

...Höstglöd...
Förra helgen var det domarkurs i Djursholm. I år samsades både domare och tränare från hela Sverige för att få bättre samsyn. Vad vill domarna se vid en uppvisning och hur tänker tränarna. Som alltid orkestrerat med fast hand av Lars Andersson. Härliga hästar och understundom fantastisk ridning. Det blir väldigt tydligt vilka som rider professionellt och vilka som är glada amatörer. Vi såg gemensamt och hörde Lars döma högt från läktaren en P st G på lördagen och en MA kür på söndagen. Diskussion mellan ritterna. Superintressant! Dessutom en clinic med handplockade ekipage från 5 år upp till svår klass. En del diskussioner och frågeställningar mellan tränare och domare. Många av oss sitter på flera stolar och kan ha förståelse för hur det kan bli som det ibland blir. Som alltid efter en sådan här helg kommer jag hem jätte-taggad och får konfronteras med verkligheten, som ser ganska annorlunda ut i jämförelse med elittävlingar på Djursholm. Här hemma är det trasiga täcken, tappade skor och oharvade ridbanor som är vardagen. Skillnad på skit och pannkaka helt enkelt!

Nästa fortbildning blir med tyska förbundstränaren Cornelia Endres i Skåne i november. Looking forward!
I väntan på detta Har vi VM i Kentucky att se fram mot. Läste att de svenska ekipagen så här långt inte gjort förväntade ekipage. Se eurodressage.com
I helgen hade jag förmånen att döma 5- och 6-åringar i årets sista kval i Billdal, tillsammans med Elisabeth Wermé. Sista kvalet dagen innan anmälningstiden går ut. Fina hästar men många var inte riktigt klara för de höga krav som faktiskt ställs i denna ålder. Vi kvalade tre av knappt 15 startande. Ser fram mot att se dem igen nästa år.
Har kikat lite på http://www.clipmyhorse.de/en/archive/show/146/5608/ där man kan se unghästar inför en av höstens tyska elitauktioner. Vart tar de stora luftiga fria gångarterna vägen på vägen upp i klasserna???
Dessutom har jag beställt en ny DVD baserad på Susanne Dietzes Balans till Häst som jag ser fram mot att få i brevlådan. Huga elever!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0