Nytt i dressyrvärlden 2013

 
 
 
I senaste veckobrevet från Eurodressage läser jag ett referat från Internationella tränarkommittens möte i Holland i oktober 2012. Väldigt intressant. Det som kan beröra oss hobbyryttare är exempelvis att det skall komma ett nytt Intemediaire 2-program. Kommitten som reviderar och utvecklar dressyrprogram består av David Hunt, Kyra Kyrklund och Katrina Wüst. Den gamla Grand Prix Specialen är tillbaka och programmen kommer fortlöpande att ses över vart fjärde år.
Sociala media diskuterades också på mötet. Sjef Janssen efterlyste nya riktlinjer för sociala medier då de har ett stort inflytande på hur sporten uppfattas av den allmänna opinionen. FEI kommer att diskutera riktlinjer på kommande möte och stängda framridningar vis internationella tävlingar diskuteras.

Läs mer på:
http://www.eurodressage.com/equestrian/2013/02/14/minutes-2012-international-dressage-trainers-club-general-assembly

Den österrikiska ryttaren Ulrike Prunthaller har dömts till 9 månaders tävlingsförbud och 4.000 Euro i böter efter att ha befunnits skyldig till smärtsamma och illegala träningsmetoder. Hennes tränare Friedrich Atschko tilldömdes 5.000 Euro i böter för att ha uppmuntrat och stöttat dessa träningsmetoder, vilka omfattade elektriska stötar och tillhyggen. Vedervärdigt! Två år efter incidenterna har Tiroler Equestrian Societys disciplinnämnd funnit att både ryttare och tränare är skyldiga. Båda har överklagat domen.

Hela artikeln finns att läsa på:
http://www.eurodressage.com/equestrian/2013/02/13/ulrike-prunthaller-banned-competition-nine-months

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0